Monito.com

Găsiți cei mai buni furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România

RemitlyWisePayPalWorldRemitWestern Union
Recomandat cu încredere de
ForbesThe GuardianBusiness InsiderLe Monde

Găsiți cei mai buni furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România

Notă despre afiliere

Beneficiați de comisioane scăzute, obțineți cel mai bun schimb valutar și identificați cel mai ieftin furnizor de transferuri cu ajutorul comparatorului nostru în timp real. Rezultatul? La destinație ajung mai mulți bani.

Aflați cum se trimit bani în România

la cel mai bun curs valutar RON din câțiva pași simpli

1. Asigurați-vă că beneficiați de un curs mediu favorabil pentru moneda RON

Deși evoluția cursului de schimb valutar fluctuează, este o idee bună să o urmăriți, pentru a optimiza suma pe care o va primi destinatarul transferului.

2. Comparați 61 furnizori de transferuri de bani în România, pentru a găsi cea mai bună ofertă

Noi comparăm multe companii ce transferă bani în România, cum ar fi Wise, TransferGo, Remitly, Wise Multi-Currency Account, b-Sharpe. Optimizați-vă transferul punând în balanță toate aceste opțiuni și selectând-o pe cea mai bună pentru următorul transfer de bani efectuat.

3. Selectați cel mai bun serviciu pentru necesitățile dvs. personale

Ce vă interesează cel mai mult?

4. Înregistrați-vă și efectuați transferul de bani în România prin serviciul selectat

Acum este momentul să completați formularul de înregistrare de pe pagina furnizorului și să vă configurați tranzacția.

Cele mai bune servicii de transfer pentru a trimite bani în România

Ce furnizor să folosiți pentru a transfera bani în România?

Din fericire, au trecut demult vremurile când singurele opțiuni pentru a trimite bani în România erau costisitorul transfer bancar (băncile percep marje imense la cursurile de schimb) sau transferuri de numerar la fel de costisitoare făcute prin metoda demodată de transfer.

Acum există o mulțime de soluții pentru a trimite bani în România, fie că doriți ca banii să sosească într-un cont bancar, în numerar sau într-un portofel electronic. Cea mai ieftină soluție este să folosiți unul dintre furnizorii online care oferă transferuri la costuri scăzute în conturi bancare din România. Companii precum TransferGosau TransferWise (site-ul nu este disponibil în limba română) sunt disponibile din multe țări și funcționează drept intermediari pentru a vă schimba banii la cel mai bun curs valutar înainte de a-i trimite în România.

Dacă doriți ca banii să sosească în numerar, Azimo și Worldremit (site-ul nu este disponibil în limba română) acoperă aproape toate orașele din Română și oferă un curs foarte competitiv. Western Union rămâne o soluție validă pentru multe transferuri de primit în numerar, mai ales dacă banii trebuie să ajungă rapid.

Aveți o sumă mai mare de transferat? Companii de schimb precum Currencies Direct sau FrontierPay vor oferi de obicei un curs mai bun.

În funcție de definițiile existente, există între 4 și 12 milioane de români care trăiesc în afara României. Cea mai mare comunitate de români din diaspora este în Italia, urmată de Spania, Germania și Statele Unite ale Americii.

Mulți dintre noi încă mai avem familia, prieteni sau afaceri în Romania, iar acest lucru înseamnă că trimitem regulat bani în țară. Compararea furnizorilor care vă oferă cele mai bune cursuri pentru a vă schimba banii în Leu (RON) și oferă cele mai mici taxe vă poate ajuta să economisiți foarte mult la următorul dvs. transfer de bani. Utilizați formularul de mai sus pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru dvs.

De ce informații aveți nevoie pentru a trimite banii spre un cont bancar din România

IBAN (ex. RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000) 
IBAN-ul (Numărul de cont bancar internațional) este o normă internațională pentru identificarea conturilor bancare.

Numele destinatarului 
Numele deținătorului contului bancar al destinatarului.

Toate băncile din România utilizează sistemul IBAN pentru identificarea conturilor bancare și facilitarea transferurilor din străinătate. Aceasta înseamnă că în majoritatea cazurilor nu trebuie să aveți informațiile despre codul SWIFT/BIC al contului bancar al destinatarului.

La majoritatea furnizorilor pe care îi comparăm pe Monito, singurele informații de care aveți nevoie de la destinatar pentru a face transferul sunt numele complet al acestuia și contul IBAN.

Deși nu este încă în Zona Euro, România face parte din SEPA (Single Euro Payment Area - Zona Unică de Plăţi în Euro), care facilitează transferurile EUR-EUR dacă aveți un cont bancar în Euro în România.

Sunt în jur de 30 de bănci care operează în România. Ca regulă generală, toate băncile și furnizorii de pe Monito vor putea să trimită bani către toate băncile din România.

Dacă utilizați unul din furnizorii de servicii de transfer de bani pe care îi recomandăm pe platforma noastră, transferurile către banca destinatarului vor fi transferuri locale (cu excepția cazului îi care se specifică altceva), acest lucru însemnând că banca de destinație nu va aplica taxe. Pe de altă parte, dacă faceți un transfer bancar direct (ceea ce nu vă recomandăm) utilizând opțiunea de „costuri împărțite” (SHA), banca de destinație vă va aplica în general taxe suplimentare.

Principalele bănci din România

 • BCR
 • BRD
 • Banca Transilvania
 • Raiffeisen
 • UniCredit Tiriac
 • CEC Bank
 • ING
 • Alpha Bank
 • Bancpost

Comparați toate serviciile disponibile înaintea de a realiza următorul transfer în România

 • Peste 10 milioane de comparări de servicii de transfer realizate

 • Peste 38 de milioane de dolari economisiți în taxe de transfer

 • 200 de servicii evaluate și comparate

 • 650 de ghiduri care te ajută să eviți taxele ascunse

De ce să aveți încredere în Monito

Probabil că sunteți deja familiar cu frecventele comisioane excesive care se percep pentru a trimite bani în străinătate. După ce s-au confruntat ei înșiși cu acest fapt frustrant, cofondatorii Monito (François, Laurent și Pascal) au lansat, în 2013, motorul de comparare în timp real a celor mai bune servicii de transfer de bani din întreaga lume.

Astăzi, sistemul de comparare premiat, evaluările și ghidurile Monito sunt folosite cu încredere de către opt milioane de oameni în fiecare an. În același timp, recomandările noastre se bazează pe milioane de date privind prețurile și zeci de teste realizate de experți. Toate acestea vă ajută să luați cea mai înțeleaptă decizie, cu deplină încredere.

Aflați mai multe despre Monito
 • Monito este folosit cu încredere de către mai mult de 15 milioane de utilizatori din toată lumea.

 • Experții Monito petrec mult timp căutând și testând serviciile prezentate.

 • Comisioanele pe care le primim prin afiliere nu ne afectează niciodată imparțialitatea.

Întrebări posibile despre transferurile în România

Monito.com

Global Impact Finance Ltd
Rue du Pont 22
1003 Lausanne
Elveția

Anunț despre afiliere
Departe de de anunțuri publicitare și taxe de acces, Monito câștigă bani prin linkurile de afiliere către furnizorii de servicii pe care îi afișează pe website. Deși lucrăm din greu pentru a-ți prezenta cele mai bune oferte de pe piață, este imposibil să includem absolut toate produsele disponibile. Faptul că avem o listă numeroasă de parteneri afiliați ne ajută să îți oferim recomandări bine informate, practice și nepărtinitoare pentru orice fel de întrebare sau problemă ai avea. Acest lucru ne permite să conectăm utilizatorii cu serviciul care răspunde cel mai bine nevoilor lor, facilitând astfel o situație de câștig pentru ambele părți: utilizatori și companii. Cu toate acestea, deși anumite linkuri pe care le accesezi de pe Monito ne pot aduce un comision, acest lucru nu afectează niciodată independența și integritatea opiniilor, recomandărilor și evaluărilor noastre.