Swiss Made

Găsiți cei mai buni furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România


În funcție de definițiile existente, există între 4 și 12 milioane de români care trăiesc în afara României. Cea mai mare comunitate de români din diaspora este în Italia, urmată de Spania, Germania și Statele Unite ale Americii.

Mulți dintre noi încă mai avem familia, prieteni sau afaceri în Romania, iar acest lucru înseamnă că trimitem regulat bani în țară. Compararea furnizorilor care vă oferă cele mai bune cursuri pentru a vă schimba banii în Leu (RON) și oferă cele mai mici taxe vă poate ajuta să economisiți foarte mult la următorul dvs. transfer de bani. Utilizați formularul de mai sus pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru dvs.


Cei mai apreciați furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România


Ce furnizor să folosiți pentru a transfera bani în România?

Din fericire, au trecut demult vremurile când singurele opțiuni pentru a trimite bani în România erau costisitorul transfer bancar (băncile percep marje imense la cursurile de schimb) sau transferuri de numerar la fel de costisitoare făcute prin metoda demodată de transfer.

Acum există o mulțime de soluții pentru a trimite bani în România, fie că doriți ca banii să sosească într-un cont bancar, în numerar sau într-un portofel electronic. Cea mai ieftină soluție este să folosiți unul dintre furnizorii online care oferă transferuri la costuri scăzute în conturi bancare din România. Companii precum TransferGo sau TransferWise (site-ul nu este disponibil în limba română) sunt disponibile din multe țări și funcționează drept intermediari pentru a vă schimba banii la cel mai bun curs valutar înainte de a-i trimite în România.

Dacă doriți ca banii să sosească în numerar, Azimo și Worldremit (site-ul nu este disponibil în limba română) acoperă aproape toate orașele din Română și oferă un curs foarte competitiv. Western Union rămâne o soluție validă pentru multe transferuri de primit în numerar, mai ales dacă banii trebuie să ajungă rapid.

Aveți o sumă mai mare de transferat? Companii de schimb precum Currencies Direct sau FrontierPay vor oferi de obicei un curs mai bun.

Economisiți bani cu toate ocaziile când trimiteți bani în România

Trimiteți bani familiei dvs.

Transferuri către propriile conturi de economii

Cumpărați o casă în RomâniaDe ce informații aveți nevoie pentru a trimite banii spre un cont bancar din România


IBAN (ex. RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000)
IBAN-ul (Numărul de cont bancar internațional) este o normă internațională pentru identificarea conturilor bancare.

Numele destinatarului
Numele deținătorului contului bancar al destinatarului.


Toate băncile din România utilizează sistemul IBAN pentru identificarea conturilor bancare și facilitarea transferurilor din străinătate. Aceasta înseamnă că în majoritatea cazurilor nu trebuie să aveți informațiile despre codul SWIFT/BIC al contului bancar al destinatarului.

La majoritatea furnizorilor pe care îi comparăm pe Monito, singurele informații de care aveți nevoie de la destinatar pentru a face transferul sunt numele complet al acestuia și contul IBAN.

Deși nu este încă în Zona Euro, România face parte din SEPA (Single Euro Payment Area - Zona Unică de Plăţi în Euro), care facilitează transferurile EUR-EUR dacă aveți un cont bancar în Euro în România.


Principalele bănci din România


BCR
BRD
Banca Transilvania
Raiffeisen
UniCredit Tiriac
CEC Bank
ING
Alpha Bank
Bancpost
Garanti Bank

Sunt în jur de 30 de bănci care operează în România. Ca regulă generală, toate băncile și furnizorii de pe Monito vor putea să trimită bani către toate băncile din România.

Dacă utilizați unul din furnizorii de servicii de transfer de bani pe care îi recomandăm pe platforma noastră, transferurile către banca destinatarului vor fi transferuri locale (cu excepția cazului îi care se specifică altceva), acest lucru însemnând că banca de destinație nu va aplica taxe. Pe de altă parte, dacă faceți un transfer bancar direct (ceea ce nu vă recomandăm) utilizând opțiunea de „costuri împărțite” (SHA), banca de destinație vă va aplica în general taxe suplimentare.


Participați la discuție

Puneți întrebări sau dați sfaturi în legătură cu transferul de bani în Romania