Despre noi

Monito is a comparison website for international money transfer services. We compare and review more than 450 money transfer operators, to help you find the best option for each of your international transaction.

Exchange rate alerts

The market changes constantly, exchange rates go up and down and providers adapt their pricing all the time, use our smart alerts to stay on top of it!

Găsiți cei mai buni furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România

Beneficiați de comisioane scăzute, obțineți cel mai bun schimb valutar și identificați cel mai ieftin furnizor de transferuri cu ajutorul comparatorului nostru în timp real. Rezultatul? La destinație ajung mai mulți bani.

Aflați cum se trimit bani în România la cel mai bun curs valutar RON din câțiva pași simpli

Asigurați-vă că beneficiați de un curs mediu favorabil pentru moneda RON

1. Deși evoluția cursului de schimb valutar fluctuează, este o idee bună să o urmăriți, pentru a optimiza suma pe care o va primi destinatarul transferului.

Comparați 30 furnizori de transferuri de bani în România, pentru a găsi cea mai bună ofertă

2. Noi comparăm multe companii ce transferă bani în România, cum ar fi TransferGo, TransferWise, Western Union, MoneyGram, Currencies Direct. Optimizați-vă transferul punând în balanță toate aceste opțiuni și selectând-o pe cea mai bună pentru următorul transfer de bani efectuat.

Selectați cel mai bun serviciu pentru necesitățile dvs. personale

3. Ce vă interesează cel mai mult?

Înregistrați-vă și efectuați transferul de bani în România prin serviciul selectat

4. Acum este momentul să completați formularul de înregistrare de pe pagina furnizorului și să vă configurați tranzacția.

Cei mai apreciați furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România

Ce furnizor să folosiți pentru a transfera bani în România?

Din fericire, au trecut demult vremurile când singurele opțiuni pentru a trimite bani în România erau costisitorul transfer bancar (băncile percep marje imense la cursurile de schimb) sau transferuri de numerar la fel de costisitoare făcute prin metoda demodată de transfer.

Acum există o mulțime de soluții pentru a trimite bani în România, fie că doriți ca banii să sosească într-un cont bancar, în numerar sau într-un portofel electronic. Cea mai ieftină soluție este să folosiți unul dintre furnizorii online care oferă transferuri la costuri scăzute în conturi bancare din România. Companii precum TransferGosau TransferWise (site-ul nu este disponibil în limba română) sunt disponibile din multe țări și funcționează drept intermediari pentru a vă schimba banii la cel mai bun curs valutar înainte de a-i trimite în România.

Dacă doriți ca banii să sosească în numerar, Azimo și Worldremit (site-ul nu este disponibil în limba română) acoperă aproape toate orașele din Română și oferă un curs foarte competitiv. Western Union rămâne o soluție validă pentru multe transferuri de primit în numerar, mai ales dacă banii trebuie să ajungă rapid.

Aveți o sumă mai mare de transferat? Companii de schimb precum Currencies Direct sau FrontierPay vor oferi de obicei un curs mai bun.

Găsiți cei mai buni furnizori de servicii prin care puteți trimite bani în România

Trimite bani din
Marea Britanie
Trimite bani către
România
Cât (suma)?
GBP
Către
EUR

În funcție de definițiile existente, există între 4 și 12 milioane de români care trăiesc în afara României. Cea mai mare comunitate de români din diaspora este în Italia, urmată de Spania, Germania și Statele Unite ale Americii.

Mulți dintre noi încă mai avem familia, prieteni sau afaceri în Romania, iar acest lucru înseamnă că trimitem regulat bani în țară. Compararea furnizorilor care vă oferă cele mai bune cursuri pentru a vă schimba banii în Leu (RON) și oferă cele mai mici taxe vă poate ajuta să economisiți foarte mult la următorul dvs. transfer de bani. Utilizați formularul de mai sus pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru dvs.


De ce informații aveți nevoie pentru a trimite banii spre un cont bancar din România

IBAN (ex. RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000) 
IBAN-ul (Numărul de cont bancar internațional) este o normă internațională pentru identificarea conturilor bancare.

Numele destinatarului 
Numele deținătorului contului bancar al destinatarului.

Toate băncile din România utilizează sistemul IBAN pentru identificarea conturilor bancare și facilitarea transferurilor din străinătate. Aceasta înseamnă că în majoritatea cazurilor nu trebuie să aveți informațiile despre codul SWIFT/BIC al contului bancar al destinatarului.

La majoritatea furnizorilor pe care îi comparăm pe Monito, singurele informații de care aveți nevoie de la destinatar pentru a face transferul sunt numele complet al acestuia și contul IBAN.

Deși nu este încă în Zona Euro, România face parte din SEPA (Single Euro Payment Area - Zona Unică de Plăţi în Euro), care facilitează transferurile EUR-EUR dacă aveți un cont bancar în Euro în România.

Sunt în jur de 30 de bănci care operează în România. Ca regulă generală, toate băncile și furnizorii de pe Monito vor putea să trimită bani către toate băncile din România.

Dacă utilizați unul din furnizorii de servicii de transfer de bani pe care îi recomandăm pe platforma noastră, transferurile către banca destinatarului vor fi transferuri locale (cu excepția cazului îi care se specifică altceva), acest lucru însemnând că banca de destinație nu va aplica taxe. Pe de altă parte, dacă faceți un transfer bancar direct (ceea ce nu vă recomandăm) utilizând opțiunea de „costuri împărțite” (SHA), banca de destinație vă va aplica în general taxe suplimentare.