Monito.com

Găsește cele mai bune soluții pentru a trimite bani în România

RemitlyWisePayPalWorldRemitWestern Union
Recomandat cu încredere de:
ForbesThe GuardianBusiness InsiderLe Monde

Cele mai bune servicii Pentru transferuri în România

Conform unui număr de 13.806 căutări realizate pe Monito în ultimele trei luni.

Compară rezultatele în timp real

Cel mai bun pentru transferuri către un cont bancar

Cel mai bun din 25 de servicii. Compară-le pe toate

Cel mai bun pentru transferuri cu ridicare de numerar

 • Cel mai bun serviciu
  Remitly Scor Monito 9,3

  Cel mai ieftin

  în 82% din comparări

  Cel mai bine cotat

  în 97% din comparări

  Cel mai rapid

  în 82% din comparări

  Accesează Remitly 

Cel mai bun din 3 servicii. Compară-le pe toate

Găsește cele mai apreciate servicii pentru a trimite bani în România

Informații despre publicitate

În ultimele trei luni, am comparat un număr de 25 servicii pentru transferurile de bani în România dintr-o gama largă de țări de trimitere și am descoperit că, în medie Profee este, cel mai adesea, serviciul cel mai ieftin (în 40.4% dintre căutări).


Este posibil, însă, ca Profee să nu fie disponibil în țara de unde trimiți bani și nici să nu fie cel mai ieftin pentru transferul în în România, pentru că prețurile diferă de la țară la țară și suferă modificări de-a lungul timpului. Ce-i de făcut, așadar, pentru a afla care este cel mai ieftin serviciu pentru transferul care te interesează este să realizezi tu însuți/însăți o căutare chiar acum.

Despre transferurile de bani în România

Monito compară un total de 25 servicii care oferă transferuri de bani în România. Prețul total al celei mai ieftine opțiuni disponibile la orice moment în ultimele trei luni a fost de 0.7% din suma transferată. În comparație, costul total al celui mai scump furnizor a fost, în medie, 8.7% din sumă.

💸 Numărul de servicii

25

🏆 Cel mai ieftin serviciu (în medie)
💰 Cel mai mic tarif (în medie)

0.7%

💰 Cel mai ridicat tarif (în medie)

8.7%

💸 Ce mai mare sumă transferată

1000 RON

⚡ ️Cel mai rapid timp de transfer

În aceeași zi

💳 Opțiuni de plată

Transfer bancar, Card de credit, Plată bancară directă, Card de debit, Transfer bancar internațional

💵 Opțiuni de primire a banilor

Cont bancar, Preluare de numerar, Card, Cont bancar (prin transfer internațional)

👍 Servicii recomandate

Remitly, Profee, TransferGo, XE Money Transfer, Revolut, Wise, Paysend, Instarem, Moneycorp, FairFX, Atlantic Money, Rabobank, b-Sharpe, CurrencyFair

Întrebări frecvente despre transferurile de bani în România

Cele mai bine evaluate servicii pentru transferul de bani în România

Ce serviciu să folosești pentru a transfera bani în România?

Din fericire, au trecut demult vremurile când singurele opțiuni pentru a trimite bani în România erau costisitorul transfer bancar (băncile percep marje imense la cursurile de schimb) sau transferuri de numerar la fel de costisitoare făcute prin metoda demodată de transfer.

Acum există o mulțime de soluții pentru a trimite bani în România, fie că doriți ca banii să sosească într-un cont bancar, în numerar sau într-un portofel electronic. Cea mai ieftină soluție este să folosești unul dintre serviciile online care oferă transferuri la costuri scăzute în conturi bancare din România. Companii precum TransferGo sau Wise sunt disponibile din multe țări și funcționează drept intermediari pentru a-ți schimba banii la cel mai bun curs valutar înainte de a-i trimite în România.

Dacă dorești ca banii să sosească în numerar, Azimo și Worldremit (site-ul nu este disponibil în limba română) acoperă aproape toate orașele din Română și oferă un curs foarte competitiv. Western Union rămâne o soluție validă pentru multe transferuri cu ridicare numerar, mai ales dacă banii trebuie să ajungă rapid.

Ai o sumă mai mare de transferat? Companii de schimb precum Currencies Direct sau FrontierPay vor oferi de obicei un curs mai bun.

În funcție de definițiile existente, există între 4 și 12 milioane de români care trăiesc în afara României. Cea mai mare comunitate de români din diaspora este în Italia, urmată de Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Mulți dintre noi încă mai avem familia, prieteni sau afaceri în Romania, iar acest lucru înseamnă că trimitem regulat bani în țară. Prin compararea serviciilor care oferă cele mai bune cursuri pentru a schimba banii în Lei (RON) și beneficia de cele mai mici taxe poți economisi foarte mult la următorul transfer de bani. Utilizează formularul din dreapta paginii pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru tine.

De ce informații ai nevoie pentru a trimite banii spre un cont bancar din România

 • IBAN: IBAN-ul (Numărul de cont bancar internațional) este o normă internațională pentru identificarea conturilor bancare (e.g. RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000).
 • Numele destinatarului: Numele deținătorului contului bancar al destinatarului.

Toate băncile din România utilizează sistemul IBAN pentru identificarea conturilor bancare și facilitarea transferurilor din străinătate. Aceasta înseamnă că în majoritatea cazurilor nu trebuie să aveți informațiile despre codul SWIFT/BIC al contului bancar al destinatarului.

La majoritatea serviciilor pe care le comparăm pe Monito, singurele informații de care ai nevoie de la destinatar pentru a face transferul sunt numele complet al acestuia și contul IBAN.

Deși nu este încă în Zona Euro, România face parte din SEPA (Single Euro Payment Area - Zona Unică de Plăţi în euro), organismul care facilitează transferurile EUR-EUR dacă ai un cont bancar în euro în România.

Există în jur de 30 de bănci care operează în România. Ca regulă generală, toate băncile și serviciile de pe Monito vor putea să trimită bani către toate băncile din România.

Dacă folosești unul dintre serviciile de transfer de bani pe care îi recomandăm, transferurile către banca destinatarului vor fi transferuri locale (cu excepția cazului îi care se specifică altceva), acest lucru însemnând că banca de destinație nu va aplica taxe. Pe de altă parte, dacă faci un transfer bancar direct (ceea ce nu recomandăm) utilizând opțiunea de „costuri împărțite” (SHA), banca de destinație va aplica în general taxe suplimentare.

Principalele bănci din România

 • BCR
 • BRD
 • Banca Transilvania
 • Raiffeisen
 • UniCredit Tiriac
 • CEC Bank
 • ING
 • Alpha Bank
 • Bancpost

Comparați toate serviciile disponibile înaintea de a realiza următorul transfer în România

 • Peste 10 milioane de comparări de servicii de transfer realizate

 • Peste 38 de milioane de dolari economisiți în taxe de transfer

 • 200 de servicii evaluate și comparate

 • 650 de ghiduri care te ajută să eviți taxele ascunse

De ce să aveți încredere în Monito

Probabil că sunteți deja familiar cu frecventele comisioane excesive care se percep pentru a trimite bani în străinătate. După ce s-au confruntat ei înșiși cu acest fapt frustrant, cofondatorii Monito (François, Laurent și Pascal) au lansat, în 2013, motorul de comparare în timp real a celor mai bune servicii de transfer de bani din întreaga lume.

Astăzi, sistemul de comparare premiat, evaluările și ghidurile Monito sunt folosite cu încredere de către opt milioane de oameni în fiecare an. În același timp, recomandările noastre se bazează pe milioane de date privind prețurile și zeci de teste realizate de experți. Toate acestea vă ajută să luați cea mai înțeleaptă decizie, cu deplină încredere.

Aflați mai multe despre Monito
 • Monito este folosit cu încredere de către mai mult de 15 milioane de utilizatori din toată lumea.

 • Experții Monito petrec mult timp căutând și testând serviciile prezentate.

 • Comisioanele pe care le primim prin afiliere nu ne afectează niciodată imparțialitatea.

Monito.com

Global Impact Finance Ltd
Rue du Pont 22
1003 Lausanne
Elveția

Anunț despre afiliere
Departe de de anunțuri publicitare și taxe de acces, Monito câștigă bani prin linkurile de afiliere către furnizorii de servicii pe care îi afișează pe website. Deși lucrăm din greu pentru a-ți prezenta cele mai bune oferte de pe piață, este imposibil să includem absolut toate produsele disponibile. Faptul că avem o listă numeroasă de parteneri afiliați ne ajută să îți oferim recomandări bine informate, practice și nepărtinitoare pentru orice fel de întrebare sau problemă ai avea. Acest lucru ne permite să conectăm utilizatorii cu serviciul care răspunde cel mai bine nevoilor lor, facilitând astfel o situație de câștig pentru ambele părți: utilizatori și companii. Cu toate acestea, deși anumite linkuri pe care le accesezi de pe Monito ne pot aduce un comision, acest lucru nu afectează niciodată independența și integritatea opiniilor, recomandărilor și evaluărilor noastre.